DEAC - Oroszlányi SE 2020-01-10 18:30
Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
 

Történet

ZICCER KOSÁRSULIA Ziccer Kosársuli 1996-ban alakult és azóta foglalkozik a legfiatalabb korosztálytól egészen a 18-20 éves korig a kosárlabda oktatásával. Az elmúlt több mint 10 év során több kiváló debreceni utánpótlás edző dolgozott a kosársulinkban. Név szerint: Ráthonyi Tamás, Vajda László, Sarkadi Ferenc, Kovács Balázs.

A Ziccer fontos szerepet töltött be 1996-2010 abban, hogy széles tömegeket vontunk be a kiválasztás folyamatába. A gyerekekkel és szüleikkel megszerettessük a kosárlabdát. A gyerekeinket a Kenguru Kupában és az Országos Gyermekbajnokságban is eredményesen oktattuk, neveltük és versenyeztettük. A gyermek korosztály után a Debreceni Sportiskola korosztályos csapataiba adtuk tovább ill. előfordult olyan eset is, amikor a jó szakmai munka eredményeként a kosársulis edző vitte tovább a korosztályt. Az elmúlt évek során 3 korosztályos magyar bajnokságot nyertek. A csapatok 80%-a Ziccer-kosársulis játékos volt. Sokan erősítik a Tóth Árpád Gimnázium 13 országos diákolimpiai bajnokságot nyert csapatát. A jelenleg az NB-I/A-ban a Factum SE és az NB I B-ben szereplő DEAC-DSI játékosainak is döntő többsége a Ziccerben kezdte pályafutását, és sajátította el a kosárlabda alapjait.

Azoknak a gyerekeknek is biztosítjuk a további kosárlabdázás lehetőségét, akikből nem lesz élsportoló. Azok a kosárlabda támogatói körét szélesítik. / játékvezetők, politikusok, támogatók, stb./ A 13-14 éves fiúkból álló csapatunk a megyei Cívis Utánpótlás bajnokságban vidéki, debreceni iskolai és Sportiskolás csapatokkal méri össze erejét évről évre. A 15-18 éves, gimnazista csapatunk, pedig már 6 éve a megyei felnőtt bajnokságban versenyez.

Az edzések és mérkőzések mellett Családi sportnapokat tartunk a Tóth Árpád Gimnázium sportcsarnokában, ahol lehetőséget biztosítunk a családoknak, hogy a gyerekek a szülőkkel és testvéreikkel együtt sportolással töltsenek el egy délelőttöt.

A tanév vége után minden évben, kéthetes nyári kosárlabda tábort szervezünk, amin rendszeresen 50-60 gyerek vesz részt.

Ezen felül az elmúlt években magas színvonalú és kiváló hangulatú tornákat rendeztünk:

  • Pünkösdi torna- 24 csapattal országos rendezvény
  • Ziccer Kupa- novemberben regionális rendezvény
 
 Üzenőfal

(I) Nincs üzenet.

           
  Webfejlesztő: Drén és Valner Szoftver Kft. (székhely: 4027 Debrecen, Egyetem sugárút 11/a)
© 2010. ziccertigrisek.hu
 
 
Apycom jQuery Menus